an image   Recreatie

Verantwoordelijke: .Marianne De Graeve

PEUTERS: Van 20 maand tot 3 jaar

Zaterdag van 16.50 tot 17.30 uur               Lidgeld: € 60

Samen met mama of papa komen de peuters een half uurtje turnen. De les begint met een muzikale opwarming: lopen, zwaaien, wiegen, draaien, rekken,…. Daarna volgt een bewegingscircuit aan de toestellen. Voor elke peuter is maximum één volwassene nodig: die zorgt ervoor dat de peuter meedoet en bij de groep blijft. Vrij rondlopen mag niet, er zijn nl. nog groepen aan het werk. De volwassene draagt altijd sportschoenen of is blootsvoets. We sluiten de les af met springen op de air-track of de grote trampoline. Ga vooraf naar het toilet.

KLEUTERS 1 vanaf de eerste kleuterklas


Zaterdag van 15.30 tot 16.25 uur           Lidgeld: € 75 T-shirt inbegrepen

De jongste kleuters werken in 6 symbool-groepjes van maximaal 15 kleuters. Na een kort onthaal bij ons symbool warmen we samen met de monitor op. Nadien volgen 3 rotaties aan 3 verschillende toestellen zoals: grond, circuit, balk, rekstok, grote trampoline, sprong, air-track en spel. Elke week wordt een nieuw programma gekozen. De ouders brengen en halen hun kleuter bij de monitor. Elke kleuter krijgt een aanwezigheidskaart waarop ze per les een stempel kunnen verdienen. Op de kaart staan ook alle gegevens van uw kind, zo kunnen wij op elk moment de ouders bereiken. De ouders zijn niet bij de les aanwezig. De nadruk tijdens deze lessen ligt op graag bewegen en het opdoen van uiteenlopende bewegingservaringen.

KLEUTERS 2 derde kleuterklas


Zaterdag van 16.30 tot 17.25 uur           Lidgeld: € 75 T-shirt inbegrepen

Dit is een vervolg op 2 jaar kleuterturnen. Ook nieuwe kinderen zijn welkom. Na een korte opwarming aan het bewegingscircuit worden de kinderen in 3 groepjes van maximaal 15 kleuters verdeeld om 3 toestellen te doorlopen (zie jongste kleuters). De doelstelling bij deze groep is het verfijnen van de bewegingen, terminologie bijschaven, conditie, lenigheid, kracht en durf bevorderen. Natuurlijk is graag naar de turnkring komen heel belangrijk.

KINDEREN: 1ste tot 4de leerjaar


Woensdag van 15.30 tot 16.55 en Zaterdag van 14.00 tot 15.25 uur           Lidgeld: € 110

De kinderen van het 1ste t.e.m. het 4de leerjaar turnen 3 uur per week. Na een gezamenlijke opwarming met aandacht voor uithouding, kracht en lenigheid turnen 4 groepjes aan verschillende toestellen. We volgen hierbij een vooraf opgesteld schema.
De jongens vanaf het 4de leerjaar mogen aansluiten bij de jongensgroep (zie verder).
De kinderen van het eerste leerjaar worden in 2 niveau’s ingedeeld. De basisgroep (groep 5) traint op kracht, lenigheid, snelheid, durf, conditie… Het aantal kinderen in deze groep is beperkt, regelmatige aanwezigheid verplicht en slagen in de toelatingsproef. De andere eersteklassers turnen in groep 1.
De kinderen van 2de t.e.m. 4de leerjaar worden in 3 niveaugroepen ingedeeld, nl. groep 2, 3 en 4.

JEUGD: vanaf 5de leerjaar(of °2004) tot 18 jaar


Woensdag van 17.00 tot 18.30 en Zaterdag van13.00 tot 14.30 uur (TRA of TU) 17.30 tot 19.00 uur (ACRO)          Lidgeld: € 110

Groepen worden gemaakt op basis van leeftijd én turnniveau. Zaterdag = keuze-activiteit: Tumbling of trampoline: van 13.00 tot 14.30 (! nieuw) of acro van 17.30 tot 19.00 uur.

MONITORENGYM: voor monitoren en +16-jarigen.


Zaterdag van 18.00 tot 19.30 uur           Lidgeld: nog af te spreken

VOLWASSENEN: CONDITIE - GYM


Woensdag van 20.00 tot 21.00 uur           Lidgeld: € 80

Elke woensdag van 20.00 tot 21.00 uur werken de dames aan hun conditie. Aerobic, Tai-bo, step, jumpen, rope-skipping, joggen e.d. komen aan bod. Een half uurtje buik-billen-borst vervolledigt het programma.
Breng een turnmatje of grote badhanddoek mee. Vergeet ook geen water. Kom niet trainen met een volle maag. Trek je sportschoenen aan; een T-shirt en een legging zijn prima.

Kalender

Wo 4 april
GEEN turnlessen

Za 7 april
GEEN turnlessen

Wo 11 april
GEEN turnlessen

Acro

an image

De recreatie heeft ook een acro-groep. Zij nemen geen deel aan competities, maar geven wel demo's

Sfeerbeelden