Turnen in Groot Bijgaarden de geschiedenis

1 september 1977, een twintigtal mensen zetten hun eerste stappen op de turnmat o.l.v. eerst Hugo Vanherp , en later J.P. Tytgat. De geboorte van de club kwam er onder het gesternte van GBSK Zolder.

1978 de groep wordt opgesplitst in leeftijden: groten en kleintjes. Een jaar later zijn we al met 100, 8 groepen en 7 monitoren.

1980, we treden voor het eerst naar buiten en deden mee aan de Ligafeesten van de Vlaamse Turnliga, en brachten een gouden medaille mee voor de sprong.

In 1979 was J C Tytgat begonnen met een bescheiden demonstratie, in 81 begonnen we aan een tweejaarlijkse traditie van turnshows met klank en lichtspel, “Nadia Comaneci achterna” was het eerste thema. In die zomer trekken we ook voor het eerst naar Tsjecho-Slowakije op stage. In 81 organiseren we ook voor het eerst de eerste Vlaams Brabantse kampioenschappen en winnen hier alle titels bij de meisjes.

1982, wij verlaten GBSK Zolder om een eigen beleid te voeren.

1983 we starten een kleutergroep op o.l.v. Mariane de Graeve, die hier nog steeds de leiding over heeft.

In 1984 doen we ook mee aan de tumblingkampioenschappen, ook met wisselend succes.

1985 we starten een Jazz ploeg en een volwassenploeg op.

1988 organiseren we ons eerste eigen clubkampioenschap, dit ter afwisseling van de tweejaarlijkse demonstraties. We worden uitgenodigd om optredens te verzorgen in Savio en andere plaatsen.

1991 onze eerste Vlaamse kampioene An Vanderstraeten.

1992, de sporthall en al onze toestellen branden af, er blijft niets over. De ballon in Dilbeek en Parnas vangen de eerste noden op en in 1994 mogen we na twee jaar al onze nieuwe locatie betreden. Wij starten nu ook een kleine jongenscompetieploeg op. De kleutergroep krijgt er ook een zusje bij, de peutergroep met de aantrekkelijke kind- ouder formule. Wij zijn ondertussen ook een VZW geworden.

1995 een Oekraïense toptrainer komt in de grote vakanties ons technisch bijschaven, ons peil stijgt.

1996 we organiseren voor het eerst een turnkamp in de zomervakantie, een schot in de roos.

1997 We richten nu ook een tumblingploeg op ter vervanging van de jongensploeg die op sterven na dood was. Deze ploeg groeit snel en haalt al vlug goede resultaten op provinciale Vlaams en Belgisch niveau.

In 1999 haalt R. Souffreau voor het eerst een Belgische titel binnen, in de tumbling C.

2000 We doen een grote investering en kopen een airtrac aan, de recreatiegroepen zijn er zot van.

2001 de sporthall breidt uit en bouwt een nieuwe kleine zaal bij met een valkuil en lounges. Een gymnast, wordt geselecteerd voor de topsportschool AGD die nu definitief van start gaat.

2002 o.l.v. Ellen bouwen we een acroploeg en onder leiding van Robert Van Groen een trampolinegroep op die veel succes kennen. We behalen ook voor het eerst het IKG label ter bevestiging van de kwaliteitsgarantie die onze club biedt.

2005 De acroafdeling competitie stopt ermee, en voor het eerst doet een lid van onze club mee aan het Europese kampioenschap in de discipline trampoline.

2006: 5 gymnasten agd stappen over naar de basisopleidingsstructuur in Dendermonde. De gymoscars, onze turnshow, wordt een overweldigend succes, 800 toeschouwers is een record. Er wordt een website gemaakt die stillaan wordt voorgesteld aan de leden

2008: de turnshow van dit jaar, made in America, werd een wervelend Geheel van licht, speciale effects en turnen op hoog nivo.

2009 dit jaar wordt voor het eerst een wervingsstop ingevoerd voor kleuters en lager school, we barsten stillaan uit onze voegen. Ook een lid van de trampolinegroep mag naar de jeugdspelen in Minsk.Dit jaar behaalden we ook het vernieuwde IKG label voor alle disciplines. onze show : natuurlijk, een eco turnspektakel, was een schol in de roos, mooi nivo en prachtig verhaal.2 gymnasten trampoline, margot en sabastien zitten op de wereldspelen en zenden vandaar een boodschap naar het publiek.

2010: wij doen mee aan de paas je rot actie in westrand en showen onze tumbling en recrea-acrogymnasten zo. De portatrak een soort airtrag-trampoline word aangekocht een pareltje

2011: schatten op zolder, dit is het tema van onze turnshow, een massaal Ingeklede show vol effecten en gym uiteraard

2012: bart verlaat ons en carolien neemt de dagelijkse leiding over voor tumbling, er wordt gestart met een nieuwe selektie, aangevuld met enkele oudere gymnasten

2013: 2 agd turnsters, doen mee in het a nivo, dit is erg lang geleden. Dit jaar wordt er ook volop ingezet op de demo : kleuren, in een verhaal van Oscar de olifant. het succes was prachtig, de opkomst enorm Dit jaar een nieuw gezicht op de wereldspelen voor de jeugd : onze niels. Margot leman bereid haar voor op het ek trampoline.

2014